Wat doe ik

Oplossingsgerichte therapie van De Eerste Lijn

In uw leven kunnen zich allerlei situaties voordoen zoals ziekte, gepest, een trauma opgelopen, relatieproblemen, problemen met de opvoeding conflicten op het werk. Misschien bent u oververmoeid of loopt u tegen een burn-out aan. Hiermee geconfronteerd komt een moment waarop u zich afvraagt hoe u hier weer uitkomt. Vaak kunt u dit zelf, maar lukt dit niet dan biedt psycholoog Marian Wijshoff uitkomst.

Mogelijkheden in plaats van beperkingen

Psychologenpraktijk De Eerste Lijn werkt kortdurend en oplossingsgericht. Samen met u bepalen we welke haalbare doelen u wilt bereiken en hoe u deze kunt realiseren. De focus ligt op uw mogelijkheden en niet op uw beperkingen. Daarom wordt u gevraagd actief mee te werken met het vinden van de juiste oplossing. Hierbij kan een combinatie van verschillende behandelmethoden worden gemaakt.

Enkele methoden zijn:

  • oplossingsgerichte therapie
  • cognitieve gedragstherapie
  • EMDR

hypnotherapie (als bovenstaande geen resultaat oplevert)

De werkwijze van Marian Wijshoff

Psychische klachten

Misschien twijfelt u of uw klachten ook daadwerkelijk psychische klachten zijn waarmee u terecht kunt bij een psycholoog. Het is dan verstandig om eerst bij uw huisarts op gesprek te gaan. Deze bepaalt de ernst van de situatie en kan u een verwijsbrief meegeven. Deze verwijsbrief heeft u nodig voor u een afspraak kunt maken met de praktijk in Julianadorp.

Meer informatie