Werkwijze

De behandelingen van Psychologenpraktijk De Eerste Lijn

Wie er ook behandeld wordt, jong of oud, het streven is dat u zonder hulpverlening verder kunt en uw klachten worden opgelost. Het accent ligt daarbij op het doel waar naartoe wordt gewerkt. Uitgangspunt is het hier en het nu, een zo kort mogelijk behandelplan en goede, gerichte sessies.

Wat te doen bij crisis?

U kunt in geval van crisis bij de huisartsenpost terecht.

Hoe De Eerste Lijn uw psychische klachten aanpakt

Er zijn 3 stappen die we doorlopen.

  1. Psychodiagnostiek onderzoek: hierbij brengen we de problemen en mogelijke verbanden in kaart. Hoe lang heeft u al deze klachten, in hoeverre beïnvloeden ze uw dagelijks leven en hoe gaat u er mee om? Dit onderzoek duurt maximaal 2 gesprekken.
  2. Behandelplan: na het onderzoek wordt in het behandelplan een samenvatting van de problematiek gegeven. Dit leidt tot een behandelvoorstel waarbij een indicatie wordt gegeven van de duur van de behandeling.
  3. Behandeling: deze uiteindelijke behandeling kan bestaan uit een of meerdere therapieën en technieken. De duur van de behandeling is doorgaans niet langer dan 5 tot 10 gesprekken.

Kwaliteit van de behandelingen

Op de site https://www.ggzstandaarden.nl staat informatie over verschillende psychische klachten. Hierop staat ook beschreven welke interventies volgens recent wetenschappelijk onderzoek voor welke klachten het meest effectief en het minst belastend zijn.

Bij Thuisarts.nl. kunt u informatie over vinden over angstklachten, somberheid of ‘omgaan met psychische klachten’ die is gebaseerd op de relevante standaarden (de standaarden waar de informatie op is gebaseerd zijn onderaan de pagina weergegeven).